Begeleiding, Coaching en Counseling

In de (psychosociale) begeleiding, coaching en counseling gaat het vaak om de vraag hoe je als cliënt inzicht kan krijgen in jezelf, in de klachten of in de (problematische) situatie en hoe je deze kunt beïnvloeden. Hardnekkige patronen en valkuilen die je belemmeren in denken, voelen en doen en die er toe leiden dat je steeds in een negatieve spiraal terecht komt .

Door middel van verhelderende gesprekken en met inzet van verschillende methoden en technieken leer je gaandeweg hoe je een nieuwe manier van omgaan met jezelf, de klachten en de situatie kan creëren, die werkt voor jou en waardoor je persoonlijke effectiviteit, plezier en energie toeneemt.

Als je zelf je balans kan behouden of herstellen geeft dat een gevoel van controle op een gezonde manier en voel je je weer chauffeur in eigen auto!

Stress coaching is specifiek gericht op het leren hanteren van stress en het voorkomen dat spanning oploopt. Samen met de tool biofeedback leer je je eigen stress-systeem kennen, waaronder je eigen ‘gaspedaal’ en ‘rempedaal’, wat leidt tot bewustwording, inzicht en zelfregulatie.

Wandelcoaching en e-coaching (mail, skype) kan op verzoek in het begeleidingstraject opgenomen worden.

BioTrain maakt in het begin van het traject vaak gebruik van korte zelfbeoordelingsvragenlijsten, observatielijsten en een biofeedbackmeting om de klachten en stressoren in beeld te brengen, in het kader van bewustwording.